Priopćenje za medije

Objaviti po primitku

kontakt osoba: Nataša Ravnić Gašparini
telefon: +385 (52) 635 003, +385 (91) 941 5125
email: natasa@infosit.hr

FiskalPhone - prvi izvozni proizvod hrvatske fiskalizacije

Ljubljana,  8.1.2014

U srijedu je u gospodarskoj komori republike Slovenije predstavljena slovenska verzija aplikacije FiskalPhone-a,  popularne blagajne za Android uređaje prvenstveno namjenjene korisicima koji rade na terenu. Vijest o dostupnosti ove aplikacije na slovenskom tržištu odlično je popraćena u slovenskim medijima, uključivši i središnji dnevnik nacionalne televizije. 

"Osim prilagodbe slovenskom zakonodavstvu,  posebno nas raduje što je u slovensku verziju implementirano mobilno plaćanje te izdavanje računa putem sms i elektronske pošte.",  kaže Toni Gerbec,  direktor Ventura. doo.,  distributera FiskalPhone za Sloveniju. "Pilot korisnici u sloveniji koji već upotrebljavaju FiskalPhone u praksi, oduševljeni su jednostavnošću korištenja aplikacije".

Slovenska verzija aplikacije po osnovnim funkcionalnostima i izgledu identična je originalnoj verziji.  Modul za fiskalizaciju zamijenjen je izvještajem o izdanim računima, koji je  prema važećim propisima porezni obveznik dužan osigurati u elektronskom obliku u roku od tri dana od zahtjeva nadležnih tijela. 

Ovime Infosit još jednom potvrđuje da je FiskalPhone dugoročni projekt a ne jednokratno rješenje nastalo zahvaljujući uvođenju zakona o fiskalizaciji.

Izdavanje računa putem SMS-a i elektronske pošte tehnički je omogućeno i u hrvatskoj verziji, no još uvijek se čeka odgovor hrvatske porezne uprave o ispravnosti takvog računa. Za slovensko tržište pribavljena su sva potrebna mišljenja. 

Prilagodba aplikacije i implementacija novih funkcija trajala je nekoliko mjeseci, a svi korisnici automatski besplatno dobivaju nove verzije, neovisno o tome radi li se o novim funkcijama ili zakonskim prilagodbama. To se naravno odnosi i na izmjene koje mogu nastupiti ukoliko slovenska vlada prihvati hrvatski model fiskalizacije. 

Fotografije sa press konferencije i ekranske prikaze slovenske aplikacije preuzmite na:

http://tinyurl.com/osambrq

Popraćenost u slovenskim medijima pogledajte na:

http://www.fiskalphone.com/mediji

 

 

Fiskalphone je prva i najpopularnija fiskalna blagajna za Android mobitele, koju je kao rješenje za brzu i jednostavnu fiskalizaciju na terenu u nekoliko mjeseci prepoznalo nekoliko tisuća korisnika.

Infosit d.o.o. je porečka informatička tvrtka s desetgodišnjom tradicijom, poznata po izradi rješenja po mjeri korisnika.

Infosit d.o.o.: 
www.infosit.hr

Web stranica FiskalPhone SLO:
www.FiskalPhone.si

Web stranica HR aplikacije:
www.FiskalPhone.com

Preuzimanje besplatne aplikacije na usluzi Google Play:
https://play.google.com/store/apps/details?id=co.kukurin.fiskal

Facebook Twitter Google+ YouTube
Sviđa mi se